Möt Fredrik, ny Vd för El och säkerhet.

Fredrik har tagit sig an stafettpinnen som El och säkerhets Vd efter Lasses 17 år vid rodret.

Vad var det som fick dig att tacka ja och axla rollen som El och Säkerhets nya Vd? 
- Både att det är spännande och utvecklande för min egen del men även att få vara en del i den fortsatta utvecklingen av företaget när vi har gått från att tidigare ha varit ägarledda till att nu ingå i en större koncern med bara anställd personal. Jag ser också en utmaning i att försöka behålla vår familjära känsla trots att vi växt väldigt mycket under de senaste åren.

Vad ser du fram emot i din nya roll?
- Framförallt att få jobba med alla våra medarbetare, vi har väldigt många personer i företaget med hög kompetens och i den rollen jag får nu så kommer jag att få möjligheten att både arbeta med dem jag arbetat med tidigare samtidigt som jag också får möjligheten att arbeta med många andra medarbetare inom företaget. Jag tror också att jag kommer att få en mer övergripande funktion och fler personer att rådfråga och samarbeta med, både inom El & säkerhet och andra företag inom Instalco.

Vilka erfarenheter tar du med dig från din tidigare arbetsplats? 
- Det jag har med mig är att jag redan idag har ganska bra insyn i hur företaget fungerar och vilka utmaningar vi står inför. Jag ser inte att vi har något behov av att göra några stora förändringar utan det handlar framförallt om att försöka anpassa oss efter marknaden och finslipa de delar som vi ser att vi kan göra lite bättre. 

Vi är nyfikna på dig, hur spenderar du helst en ledig dag? 
- Då umgås jag helst med familj och vänner. När jag har semester så åker jag gärna till någon solig strand eller till någon skidort. Själva resmålet är inte så viktigt för min del utan det handlar främst om att jag tycker det är avkopplande att komma iväg hemifrån ibland. De senaste åren så har jag också spenderat en hel del tid på renovering och ombyggnation av vårt hus.

Stort tack Fredrik och all lycka till!